De Groote Heide

Transnationaal Landschap De Groote Heide ligt ten zuiden van Eindhoven tegen de Belgische grens en is een natura 2000-gebied waarin onder andere de deelgebieden De Strabrechtse Heide, De Groote Heide, Leenderbos, Malpie en De Plateaux liggen. Het gebied ligt verdeeld in de gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre, Hamont-Achel (B) en heeft een totale oppervlakte van ruim 30.000 hectare, waarvan zo’n 6.000 hectare natuur. Het natuurgebied ligt op een aaneengesloten zandrug tussen Eindhoven en het Belgische Achel. Het bestaat uit naaldbossen en heidevelden en wordt doorsneden door enkele beekdalen. Het is onderdeel van het Kempische landschap dat gekenmerkt wordt door hoogteverschillen die tijdens de laatste ijstijd zijn ontstaan door dekzandafzettingen.

De Groote Heide

Verbinding

De Groote Heide is een biotoop waar ingenieuze en creatieve mensen kunnen ontdekken, experimenteren en investeren in projecten voor de toekomst. De Groote Heide is een etalage waar vijf gemeenten met elkaar in verbinding staan. En dit op verschillende niveaus. Waar Nederland en België hand in hand gaan. Waar de natuur en de stad elkaar ontmoeten. Waar ondernemende, creatieve mensen elkaar vinden. Waar verleden en toekomst met elkaar verweven zijn. Waar verbindingen uitgroeien tot verbintenissen. Vruchtbare grond waar ideeën connecteren. De Groote Heide is een aantrekkelijk, duurzaam, authentiek, innovatief en levendig vestigingsklimaat in de Brainport regio. Deze streek biedt mensen toonaangevende en bijzondere woon-, werk- en recreatiemogelijkheden in een uitnodigende groene omgeving.

Brainport Eindhoven

Natuur is in Brainport Eindhoven dichtbij! In het boek word je meegenomen aan de hand van prachtige landschapsfoto’s door het hele gebied van het Transnationaal Landschap De Groote Heide. Het verbindt Nederland en België op een unieke manier. In de verschillende landschappen worden details uitgelicht en komen dieren en planten ruimschoots aan bod. De focus ligt volledig op de natuur. Een beknopte toelichting maakt het boek compleet.

TNL