Logo grijs EB

Eric Bergmeester

Eric Bergmeester (1967) heeft een passie voor  natuur- en landschapsfotograaf en is een Fine Art Print Artist. Hij heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Zijn foto’s kenmerken zich door de rust en sfeer die ze uitstralen, waarbij hij vooral zachte kleuren gebruikt. Hij fotografeert bijna uitsluitend in de vroege ochtend. Gedurende zijn loopbaan heeft hij over de hele wereld gereisd. Vooral sub-arctische gebieden hebben zijn voorkeur. De Fine Art Prints maakt hij in zijn eigen studio. Voor verschillende opdrachtgevers heeft hij projecten uitgevoerd. Voorbeelden zijn WWF, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Provincies, Provinciale Landschappen en Dienst Landelijk Gebied. Op dit moment werkt hij enkel aan projecten in eigen beheer. Zijn favoriete gebied is Het Groene Woud ten noorden van Eindhoven. Hier fotografeert hij meerdere keren per week. Vooral de Edelherten in dit gebied hebben een grote aantrekkingskacht op hem.

Eric heeft ruime bestuurlijke en management ervaring. Hij heeft internationale natuurfotografie evenementen, exposities en seminars georganiseerd. Dit deed hij samen met en voor internationale topfotografen. Ook is is hij agent geweest voor onder andere Frans Lanting en Jim Brandenburg, beide internationaal gerenomeerde National Geographic fotografen. Daarnaast geeft hij al meer dan 30 jaar met veel enthousiasme eigen workshops en lezingen. Zijn foto’s worden door verschillende natuurbeschermingsorganisaties en tijdschriften gebruikt. Verschillende organisaties gebruiken zijn prints als wanddecoratie. Er is een uitgebreid beeldarchief met een grote diversiteit aan onderwerpen. Hij vindt het leuk om mensen enthousiast te maken voor natuur en fotografie. Dit doet hij door zijn beelden te delen via Social Media maar ook door inspirerende lezingen te geven.

Hij heeft verschillende boeken ontworpen, SlimBoek | De Groote Heide is zijn eerste eigen boekproject dat hij in eigen beheer heeft geproduceerd en uitgegeven.

Verkort CV Eric Bergmeester

  • Fine Art Print Artist
  • Natuur- en landschapsfotograaf
  • Oprichter en voorzitter van dé netwerkorganisatie Natuurfotografen Verbond Nederland (2000-2017)
  • Lid raad van bestuur International League of Conservation Photographers gevestigd in de Verenigde Staten (sinds 2008)
  • Fotograaf van de International Environment Photographers Association gevestigd in Japan (2010-2017)
  • Manager strategie en projecten lokale overheid (gemeente Veldhoven)