Expositie 'SlimBoek, Brainport natuurlijk!'

Expositie SlimBoek, Brainport natuurlijk!

Expositie SlimBoek, Brainport natuurlijk!

De expositie SlimBoek, Brainport natuurlijk! is verrassend. Naast prachtige natuurfoto’s, is een digitale laag toegevoegd. Aerials gemaakt met drones, time-lapse filmpjes en uitgestrekte panorama’s geven een bijzondere en vernieuwende kijk op het gebied. Kortom een mooi, verfrissend, interactief en cross mediaal concept.

Nieuwe ideeën

Tijdens het maken van de foto’s voor dit SlimBoek project, ontdekten wij steeds meer toepassingen van high tech. Voor velen misschien onverwacht in deze context.

Wij hebben deze technologieën bewust toegepast bij het maken van het beeldmateriaal en de presentatie hiervan. Daarnaast blijkt de natuur een rijke inspiratiebron, juist voor de ontwikkeling van deze technologieën. Ook wordt high tech in het gebied breed ingezet bij het beheer en de bescherming van de natuur. In aanvang onzichtbaar, maar voor de oplettende bezoekers en observanten overal aanwezig. Niet verwonderlijk, als je weet dat het Transnationaal Landschap De Groote Heide ten zuiden ligt van de A2 bij Eindhoven, de technologische regio van ons land die zelfs op wereldniveau grote faam kent.

Het heeft ons geïnspireerd de mensen achter deze technologieën op te zoeken. Dit heeft veel leuke en inspirerende gesprekken opgeleverd met gepassioneerde personen. Iedere keer weer vanuit een ander perspectief: de ondernemer, de onderzoeker, de bestuurder, de natuurbeheerder of de fotograaf. Telkens ontstonden nieuwe ideeën, waardoor SlimBoek een compleet en cross mediaal concept is geworden. De gesprekken zijn in het boek bijeengebracht in de vorm van korte essays en quotes. Neem hier een kijkje voor meer informatie.

Bezoekinformatie

De expositie is gratis te bezichtigen in Expositieruimte De Verdieping, Meiveld 1 in Veldhoven. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Veldhoven, maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.