cover SlimBoek | De Groote Heide

SlimBoek uitgelegd

SlimBoek | De Groote Heide is een interactief natuurfotoboek waarin meer dan 30 digitale korte films zijn verborgen. Hierdoor is het geen gewoon boek. Dit zijn leuke natuurfilmpjes, gemaakt in het gebied van Transnationaal Landschap De Groote Heide. Ga op zoek en vind aerials, time-lapses, foto’s, video’s en panorama’s, gecombineerd met prachtige natuurgeluiden. Deze augmented reality, of in het Nederlands toegevoegde werkelijkheid, voegt letterlijk een nieuwe dimensie toe aan het boek. Op de bijgesloten video wordt SlimBoek uitgelegd. Je herkent deze korte films aan het icoontje van een smartphone. Zie je dit icoontje, scan dan de foto waarbij deze staat met de gratis ‘Scanner SlimBoek’ die voor dit boek is ontwikkeld.

‘Door middel van je smartphone of tablet beleef je het boek en de natuur op een eigentijdse wijze.’

Bij het boek hoort ook een augmented reality wandeling die over de Strabrechtse Heide loopt langs een aantal hoogtepunten uit het boek. Je kunt zelf het gebied verkennen en deze wandeling lopen door gebruik te maken van de Ons Bos-app.

Voor mensen die het leuk vinden is het mogelijk om eigen content toe te voegen aan de online community. Kortom een nieuwe manier van natuur beleven. Hierdoor is er sprake van een uniek cross mediaal concept.

Naast het boek, de app en de community, is er een reizende expositie en een lezingen- en workshop programma beschikbaar. Ook de expositie is volledig verrijkt met augmented reality! Voor actuele informatie kijk op SlimBoek.com

Colofon

SlimBoek De Groote Heide | Brainport natuurlijk!; auteurs: Eric Bergmeester & Jurgen Sloots; uitgeverij: Eric Bergmeester Photography | SlimBoek; pagina’s: 176; formaat: 30,5 bij 24 cm; genaaid gebonden, harde cover, ISBN: 978-90-823860-0-4; uitgave: juni 2015; prijs: € 39,95 inclusief gratis augmented reality wandeling ter waarde van € 2,99 over de Strabrechtse Heide; bestellen: SlimBoek.com